10

09

Profiteer van de energiebespaarlening

WAT IS DE ENERGIEBESPAARLENING

Huiseigenaren die willen investeren in de duurzaamheid van hun woning, kunnen nog steeds profiteren van de Energiebespaarlening. Dit is een lening met een lage rente, speciaal bedoeld voor huiseigenaren die willen investeren in een duurzame woning. Zo kunt u de lening bijvoorbeeld gebruiken voor de aanschaf van onder andere kunststof kozijnen, dakisolatie, een nieuwe HR-ketel, vloerisolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen geldt dat er maximaal 75% van de lening gebruikt mag worden. De resterende 25% van het bedrag moet worden geïnvesteerd in andere zaken.Profiteer van de Energiebespaarlening

Deze lening is uitsluitend bedoelt voor maatregelen die de energierekening omlaag brengen, bijdragen aan een beter milieu en het wooncomfort bevorderen. Als kozijnspecialist zien wij vaak dat consumenten bij deze plannen vast lopen omdat de kosten voor deze investeringen al gauw oplopen tot enkele duizenden euro’s. Om energiebesparende maatregelen betaalbaar te maken heeft het Nationaal Energiebespaarfonds, De Rijksoverheid, ASN bank en Rabobank vervolgens de energiebespaarlening in het leven geroepen.

WELKE ENERGIEBESPAARLENING PAST BIJ U?

U kunt dus profiteren van diverse leningen. Deze leningen zijn beschikbaar vanaf €2.500 euro en loopt tot maximaal €25.000 euro op. De looptijd van de lening is afhankelijk van het bedrag dat u leent. Voor leningen tot 5.000 euro geldt een looptijd van zeven jaar. Voor leningen van 5.000 of meer is de looptijd tien jaar. Bij een lening vanaf 15.000 euro, is er ook een looptijd van vijftien jaar mogelijk. Ook is de rente over de lening aantrekkelijk laag. Op dit moment, 12 oktober 2016 : bij een looptijd van zeven jaar is het rentepercentage 2.2%, bij een looptijd van 10 jaar 2.6% en een rente van 2.9% is van toepassing op een looptijd van 15 jaar. Het rentepercentage kan aangepast worden door het Nationaal Energiebespaarfonds.

Voorwaarden

  • U bent de eigenaar/bewoner van de woning.
  • Het is een jaarannuïteitenlening.
  • U betaalt een aantrekkelijk rentepercentage, dit staat dus vast zolang de lening loopt.
  • Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort.
  • U kunt ten alle tijde een gehele lening of een gedeelte hiervan boetevrij aflossen. (de minimale extra aflossing bedraagt 250 euro.)
  • De lening is alleen geldig voor maatregelen van de maatregelenlijst.

Klik HIER voor meer informatie over de financiering of neem contact op met All Window en informeer hoe u geld kunt besparen op de energierekening.

Acties en voordeel ontvangen?