Subsidieregeling voor isolatie

Vanaf 15 september 2016 is het wederom mogelijk om subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen aan uw woning. Zo kunt u van deze subsidie gebruik maken om uw woning verder te isoleren door bijvoorbeeld 3 dubbel glas. Belangrijk om te weten is het feit dat u enkel gebruik kunt maken van deze subsidieregeling indien u minimaal 2 soorten energiebesparende maatregelen laat uitvoeren.

Hoe werkt de subsidieregeling?

Als u als woningeigenaar binnen de periode van 15 september 2016 tot 1 maart 2017 besluit om 2 van de 5 onderstaande isolatiemaatregelen uit te voeren, kunt u gebruik maken van deze subsidieregeling.  Let op! U bent verplicht 2  isolatie-maatregelen te laten uitvoeren om in aanmerking te komen. Zo kunt u kiezen uit:

  • Hoogrendementsglas (HR ++)     Rd-Waarde≥ 1,2 W/m²K
  • Dakisolatie                                     Rd-Waarde≥ 3,5 m²K/W
  • Gevelisolatie                                  Rd-Waarde≥ 3,5 m²K/W
  • Bodem- en/of vloerisolatie          Rd-Waarde≥ 3,5 m²K/W
  • Spouwmuurisolatie                       Rd-Waarde≥ 1,1 m²K/W

Bekijk de onderstaande tabel voor het volledige overzicht:

Subsidieregeling voor isolatie in 2016/2017

Besparen met All Window

Als u kiest voor kunststof kozijnen bent u niet alleen bezig met het besparen van energie, u gaat automatisch voor duurzaamheid omdat kunststof kozijnen van All Window een leven lang meegaan. Als u kiest voor kunststof kozijnen van All Window kunt u automatisch gebruik maken van deze subsidieregeling omdat onze kozijnen standaard worden geleverd met HR++ glas. Zo kunt u  met HR++ glas tot wel €35 per m² terug krijgen. Naast subsidie op HR++ glas kunt u ook gebruik maken van de subsidieregeling om uw woning te voorzien van keralit gevelbekleding. Hiervoor mee krijgt u tot wel €30 per m². Klik hier voor meer informatie over de kunststof kozijnen van All Window

Belangrijke informatie

De werkzaamheden moeten binnen een periode van 4 maanden na de subsidieverstrekking worden uitgevoerd. Om dit te controleren zal een a-selecte steekproeftrekking worden toegepast. Bij gebruik van de subsidieregeling maakt u allen evenveel kans om te worden gecontroleerd. De subsidieverstrekking geldt zolang het beschikbaar gestelde bedrag is opgebruikt. Mocht het aantal aanvragen, de gelimiteerde som overschrijden, zal voor verdere toekenning gekeken worden naar de volgorde van ontvangst. Voorkom dat u de boot mist en maak snel uw keuze.

Hoe vraag ik dit aan?

Om voor deze subsidieregeling in aanmerking te komen moet u zich aanmelden via het digitale loket, te vinden op www.RVO.nl. Hier kunt u de benodigde formulieren voor uzelf en de uitvoerende partij downloaden.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Acties en voordeel ontvangen?