04

07

Besparen met HR++

U kunt op uw energiekosten besparen met HR++ glas in uw kozijnen. Tegenwoordig is HR++ de meest populaire glassoort. Het glas dankt zijn naam (met twee plusjes) aan de hoge isolatiewaarde.

Hoge isolatiewaarde dus besparen met HR++

De hoge isolatiewaarde van HR++ glas  komt ondermeer doordat de glasplaten zijn gescheiden door argon, een edelgas. Dit isoleert beter dan lucht, dat bij standaard dubbelglas is toegepast. Daarnaast is op de beglazing een extra isolerende coating aangebracht. Dit is een doorzichtig metaallaagje. HR++ beglazing biedt u de volgende voordelen:

  • Een beperkt warmteverlies
  • Besparing op energiekosten
  • Extra zonwerende optie

Het grootste voordeel van HR++ glas is dat het goed isoleert, waardoor u een aangename temperatuur kunt creëren in huis. De meeste warmte gaat namelijk verloren via de ramen. De coating op de glasplaat beperkt dit warmteverlies, doordat het zonnestralen doorlaat en de warmte van binnen deels weerkaatst Het edelgas tussen de glasplaten beperkt het warmteverlies nog extra. Hierdoor isoleert deze beglazing 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

HR++ kan ook een verkoelende werking hebben. Heeft u bijvoorbeeld grote raamoppervlakken waar de zon vol op staat, dan is een extra zonwerende optie iets voor u. Op het glaswerk zit dan een extra coating die minder zonnewarmte doorlaat dan standaard dubbel glas. Op zonnige dagen blijft het daardoor aangenaam koel in huis. Dit kan bijvoorbeeld bij een serre in de zomer erg prettig zijn. De meerprijs hiervoor is ongeveer € 30 per m².

Doordat het warmteverlies in huis beperkt blijft, hoeft u de verwarming minder hard te stoken. Hierdoor bespaart u veel geld op uw energiekosten. Door HR++ glas bespaart u al snel € 100 tot €200 per jaar! Daarom is een investering in HR++ glas op lange termijn zeker winstgevend. Daarnaast behoudt uw woning zijn waarde of stijgt in waarde.

ZELF BEREKENEN WAT U KUNT BESPAREN

 

De energiebespaarlening en De Friese Energiepremie

Voor het vervangen van uw huidige beglazing voor HR++ beglazing kunt u een lening aangaan bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Met de energiebespaarlening is het optimaal isoleren en verbreden van uw wooncomfort binnen handbereik. Kijk hier voor de voorwaarden.

De voordelen van de energiebespaarlening:

  • De lening heeft een looptijd van 10 of 15 jaar naar keuze
  • De gehanteerde rente staat gedurende de looptijd van de lening vast
  • De lening kan onbeperkt geheel of gedeeltelijk boetevrij worden afgelost (met een minimum van € 250,-)

 

Naast de Energiebespaarlening is er ook nog de Friese Energiepremie.

Ook in 2016 kunt u in Friesland nog profiteren van subsidie voor het isoleren van uw woning met bijvoorbeeld HR++ glas. Er is nog €1,5 miljoen beschikbaar voor subsidies. Inmiddels hebben ruim 8.500 woningeigenaren gebruik gemaakt van de Friese energiepremie. In de afgelopen 2 jaar is er voor bijna € 8,3 miljoen aangevraagd,  er blijft voor 2016 nog ruim €1,5 miljoen over. Kijk hier voor meer informatie, het actuele budget en de voorwaarden.

Voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen betreft besparen met HR++ glas en kunststof kozijnen bent u altijd van harte welkom in onze showroom.

INFO@ALLWINDOW.NL

Acties en voordeel ontvangen?