11

09

Wat past bij u? Kunststof of aluminium kozijnen?

Wilt u weten wat bij u past? Kunststof of aluminium? We leggen hier u het verschil uit van de twee materialen. Kozijnen worden van verschillende materialen gemaakt. In dit blog leggen wij u uit welke kozijnen er zijn en wat de verschillen tussen de kozijnen zijn.

De kozijnen kunnen van drie verschillende materialen gemaakt worden:

Wij zijn gespecialiseerd in kunststof en aluminium kozijnen.

Kunststof kozijnen

Kozijnen van kunststof zijn de meest verkochte kozijnen. Hier volgen een aantal voordelen:

Duurzaamheid

Kunststof is erg duurzaam. Dit komt door de hoge kwaliteit PVC die het kunststof bevat. Kunststof gaat meer dan 50  jaar mee.

Weinig onderhoud

Kozijnen van Kunststof worden vrijwel niet aangetast door weersomstandigheden als regen, zon, vrieskou en hitte. Uw kozijnen zullen dus niet vervormen of zetten, en uw onderhoudskosten blijven laag.

Inbraakbestendig

Het harde materiaal van de kunststof kozijnen houdt inbrekers langer en effectiever tegen. Notabene: de kunststof kozijnen van All Window zijn 100% inbraakwerend. Dit wordt mogelijk gemaakt door het unieke samenspel van GAYKO ESP en GAYKO GVS.

Brandveilig

Kunststof is in tegenstelling tot hout brandvertragend. De kans op doorslag en overslag bij brand neemt af en de brandveiligheid neemt toe.

Kleurkeuze

Kunststof kozijnen zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om het uiterlijk van een houten kozijn te kiezen. U hoeft alleen maar een kleurcode door te geven.

WARME KANT

Warmte gaat niet alleen verloren bij het zichtbare deel van het glas. Ook bij de randen van het glas, in het kozijn, kan vele energie verloren gaan. De ‘warme kant’ van All Window kozijnen voorkomt temperatuurverlies door koude bruggen en dringt condenswater terug. Dat is beter voor de temperatuur in huis en voorkomt schimmelvorming.

Kunststof heeft nog veel meer voordelen zoals:

  • U hoeft kunststof nooit meer te schilderen.
  • Uitstekende isolatie van warmte en geluid.
  • Kunststof is recyclebaar.
  • Gemakkelijk schoon te houden.

Kozijnen van aluminium

Kozijnen en deuren van aluminium hebben een aantal interessante voordelen.

Aluminium is sterk

Aluminium is een sterk materiaal dat goed geschikt is voor grote raamopervlakken. Aluminium kozijnen kunnen het gewicht van grote ramen goed dragen.

Weinig onderhoud

In gemiddeld 40 jaar dat aluminium mee gaat bespaart u veel geld, want aluminium gaat niet snel kapot. Dat u weinig onderhoud aan aluminium kozijnen heeft komt omdat er standaard een beschermlaag op het materiaal is aangebracht. Deze beschermlaag is weerbestendig en kleurvast.

In veel kleuren beschikbaar

Als u voor aluminium kiest heeft u keuze uit verschillende kleuren.

Goede isolatie

Aluminium kozijnen en ramen hebben een goede isolatie. Dit komt omdat er een extra isolatiestrip in zit. Hierdoor zijn de isolatieproblemen die het materiaal voorheen kende opgelost.

Let op:

Laat uw kozijnen altijd plaatsen door een kozijnspecialist. Een kozijnmonteur zorgt ervoor dat uw kozijn netjes wordt geplaatst zonder dat uw gevel beschadigd wordt.

Heeft u een vraag over een van onze kozijnen? Neem dan contact met ons op.

https://www.gayko.de/

All Window Kozijnen Of e-mail: yvonne@allwindow.com

Acties en voordeel ontvangen?