09

05

Oplichters bellen gewoon aan

Kozijn oplichters bellen gewoon aan

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar het gebeurt nog steeds. Mensen worden aan huis of telefonisch benaderd door oplichters-bedrijven die kunststof kozijnen verkopen. Men krijgt vervolgens een offerte voor hun neus, er wordt met een smoes om een handtekening gevraagd en later blijkt het een koopovereenkomst te zijn.

Voorbeeld van dergelijke praktijken: Kozijnen voor een hele woning laten installeren voor € 125,- per maand voor een periode 20 jaar. Dat is een totaal van € 30.000,-. Om dit even te vergelijken, bij ons betalen mensen ongeveer € 18.000,- voor de hele woning. In zo’n geval kunt u bijvoorbeeld veel beter uw hypotheek verhogen.

Kozijnen koopt u niet aan uw deur

Kunststof kozijnen worden niet aan huis verkocht. Betrouwbare leveranciers hebben een showroom, kantoorpand en vakkundig personeel. U kunt uiteraard een afspraak aan huis maken zodat een vakman de zaak kan inspecteren en u goed kan voorlichten over de mogelijkheden. Hierna krijgt u een offerte die u op uw gemak kunt doorlezen. Wanneer u akkoord gaat krijgt u een opdrachtbevestiging en wanneer u deze tekent is de deal pas rond.

Brancheverenigingen en keurmerken

U kunt altijd zelf een aantal simpele stappen nemen om het bedrijf waarmee u contact heeft te controleren. Om te beginnen kunt u controleren of het bedrijf bij de KvK is ingeschreven. Dit is voor elke ondernemer verplicht. In het handelsregister van de KvK zijn belangrijke kenmerken van een onderneming geregistreerd.

Bekijk ook de website van uw kozijnleverancier. Ziet deze er verzorgd uit? En controleer of de kozijnen voldoen aan de keurmerken zoals het Politie Keurmerk Veilig Wonen en het SKG (Stichting Kwaliteit Gevelelementen) keurmerk.

Tot slot

Wees op uw hoede, oplichters zijn overal aanwezig. Of u nu in Almere, Lelystad, Amsterdam, Leeuwarden of ergens anders woont, ze kunnen ook voor uw deur staan. Teken niks en verdiep u eerst in het bedrijf voordat u per ongeluk vast zit aan iets wat op het eerste oog heel aantrekkelijk lijkt.

Naar aanleiding van recente nieuwsberichten van misleiding en brutale oplichting met kozijnen, willen wij u graag attenderen op onderstaande aandachtspunten alvorens u kozijnen wilt aanschaffen.

  • Kozijnen worden niet aan huis verkocht. Een betrouwbare leverancier heeft een showroom, kantoorpand en vakkundig personeel dat u ter plekke te woord staat.
  • Vertrouw op bedrijven die reeds lange tijd bestaan. Startende jonge bedrijven hebben vaak niet genoeg ervaring en expertise om een goede dienstverlening waar te maken.
  • Kunststof kozijnen dienen een leven lang mee te gaan. Vraag naar keuringsrapporten en een bewijs dat ze voldoen aan het politiekeurmerk.
  • U kunt natuurlijk altijd bij Google kijken hoe betrouwbaar de website is, en bij de recensies kijken hoe het bedrijf beoordeeld is.
  • Betaal nooit vooruit. Betaal pas wanneer de kozijnen daadwerkelijk geplaatst zijn.
  • Goedkoop is duurkoop. Vertrouw niet alleen op de prijs maar op het totaalplaatje!!
Gerelateerde artikelen:

Kunststof kozijnen Friesland
Kunststof kozijnen Almere
onze leverancier:  Gayko.de

Acties en voordeel ontvangen?