Verschillende soorten ramen van All Window

verschillende soorten ramen van All Window Als u nieuwe kunststof kozijnen wilt gaan kopen, is het belangrijk dat u weet wat voor soorten ramen er zijn en welke u nodig heeft. De meest voorkomende kunststoframen zijn:

  • Vaste ramen
  • Draai/kiep ramen
  • Valramen

Hieronder zullen we deze soorten ramen kort toelichten.

Vaste ramen

Een vast raam doet zijn naam eer aan. Het  bestaat enkel uit een kozijn, raam en ruit. Dit raamtype wordt vaak gebruikt in combinatie met een ander raam. Als dit niet het geval is, wordt er vaak een ventilatierooster in geplaatst, zodat er toch frisse lucht binnen kan komen.

Draai/kiep ramen

Een draai/kiepraam kan zowel horizontaal als verticaal geopend worden. Dit raamtype is dan ook erg gebruiksvriendelijk. Wij krijgen toch wel vaak bericht dat  het draai/kiepraam kapot lijkt te zijn. Dit is vrijwel nooit het geval, Het raam blijkt zowel in de draai als kiepstand te zitten. All Window monteur Stefan legt in de onderstaande video uit hoe u dit veelvoorkomende probleem zelf kunt oplossen:

Valramen

Valramen zijn ramen die verticaal open ‘vallen’. Dit type ramen, vaak een liggende rechthoek worden regelmatig geplaatst op hogere plaatsen op een muur. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld redenen als privacy etc. Valramen zijn vaak terug te zien in onder andere badkamers en toiletten.

Overige raamsoorten

Naast de bovengenoemde soorten zijn er ook nog andere raamtypen. Hierbij kunt u denken aan een schuiframen, stolpramen en klapramen. Het schuifraam schuift open, het stolpraam heeft twee openslaande ramen en het klapraam klapt open. Voor zolders en dakkapellen worden vaak tuimel-, uitzet raam gebruikt

Glassoort

 De meeste mensen kopen kunststof kozijnen met HR++ glas, Dit is dubbel glas wat goed isoleert, dankzij een special isolerende coating. Met HR ++ of HR+++ glas bespaart u ook flink op energiekosten. HR++ glas is de populairste glassoort.

Heeft u vragen over de verschillende raamsoorten of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contact

Acties en voordeel ontvangen?