Schoonmaken van kunststof kozijnen

Wij krijgen van klanten regelmatig vragen over het schoonmaken van kunststof kozijnen.  U hoeft hier zelf weinig tijd aan te besteden omdat de kunststof kozijnen van All Window niet veel aandacht nodig hebben.

Voor u begint het onderhoud, zodra wij klaar zijn met de montage en afwerking. Wij raden u aan de verschuifbare delen regelmatig in te spuiten met vet of olie.

Daarnaast is het verstandig om uw ramen en kozijnen meerdere malen per jaar schoon te maken. Ze krijgen het hele jaar door maken met diverse weersomstandigheden en allerlei soorten vuil zoals: vogelpoep, luchtvervuiling en andere viezigheid.

Tips voor het schoonmaken van kunststof kozijnen

Om uw ramen en kozijnen langer mooi en schoon te houden hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Hierdoor kan het schoonmaken van uw kozijnen gemakkelijker worden, waardoor u meer tijd over houd voor leuke dingen.

  • het schoonmaken van kunststof kozijnen kan met een vochtige doek en schoonmaakmiddel. U kunt dit combineren met het lappen van de ramen om tijd te besparen.
  • De scharnieren kunt u gemakkelijk inspuiten met WD40. Hierdoor kunt u ook op moeilijk bereikbare plekken komen.
  • U kunt uw kozijnen ook in de was zetten. Hiermee beschermt u uw kozijnen voor een langere tijd tegen vuil. (Let op, niet alle kozijnen zijn hier voor geschikt! Vraag uw leverancier naar de mogelijkheden)

Heeft u geen kennis van schoonmaakmiddelen die u kunt gebruiken voor het schoonmaken van uw kozijnen? Bekijk dan onze webshop. Daarnaast kunt u te allen tijde All Window  raadplegen voor vragen en tips over het onderhouden en schoonmaken van kunststof kozijnen.

Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor het schoonmaken van kunststof kozijnen. Sommige middelen kunnen uw kozijnen beschadigen of aantasten. Zo moet u voorzichtig te werk gaan met de volgende middelen:

  • Schuurmiddelen
  • Spiritus of Chloor
  • Koperen borstels of schuursponsjes
  • Kunsthars verdunners en aceton

Door uw kunststof kozijnen regelmatig schoon te maken, geniet u langer van mooie kozijnen!

Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

https://www.gayko.de/

Acties en voordeel ontvangen?