21

07

De bouwvak, BTW-vrije dagen voor inbrekers.

De bouwvak is begonnen voor Noord-Nederland. Dit betreft steden zoals Almere, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Blaricum, Den Helder, Haarlem, Leeuwarden, Zwolle en Zandvoort. Voor inbrekers zijn dit de BTW-vrije dagen. U heeft waarschijnlijk een vakantie geboekt naar een warm en zonnig land. Dit betekent dat uw huis een tijd leeg staat; uw huis is een prooi voor inbrekers. Toch wilt u met een veilig gevoel op vakantie. Hieronder geven wij u tips om de kans op inbraak te verkleinen zodat u met een veilig en fijn gevoel op vakantie kunt gaan.

1. Beveilig uw woning met goed hang- en sluitwerk overeenkomstig het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PVKW). Woningen die beveiligd zijn met het PVKW hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak. De KOZIJNEN en DEUREN van All Window geven inbrekers geen kans om in te breken!
h
2. Licht uw buren in over de verschillende data dat u afwezig bent en vraag of zij een oogje in het zeil kunnen houden. Vraag desnoods of zij hun auto op uw oprit willen parkeren. Het is belangrijk dat u als bewoner signalen afgeeft aan inbrekers dat u niet afwezig bent. Plaats daarom geen berichten op Facebook en andere vormen van social media die aangeven dat u op vakantie bent en laat een lichtje in huis branden. U kunt ook denken aan buitenverlichting met bewegingssensor.

3. Als bewoner moet u geen ladders, bezems en gereedschap in de tuin laten liggen. Deze materialen kunnen namelijk gebruikt worden om makkelijker binnen te komen. Dit geldt evenzeer voor een vuilcontainer. Een ladder en/of vuilcontainer kan gebruikt worden om makkelijker bij de bovenverdieping te komen. Inbreken bij de bovenverdieping is voor de inbreker makkelijker omdat deze vaak beveiligd zijn met hang- en sluitwerk dat minder goed is. Bovendien vergeten bewoners soms om een raam dicht te doen. Controleer daarom voordat u vertrekt of alle ramen gesloten zijn.Inbrekers raam liften

4. Zet uw deur niet op de knip, maar op het nachtslot. Een deur die op de knip staat is voor inbrekers erg makkelijk om open te maken. Zij maken gebruik van de flippermethode. Bij de flippermethode maakt de inbreker gebruik van een plastic kaart die ze tussen de deur door schuiven waarmee de dagschoot naar binnen wordt gedrukt. Dit is een veelgebruikte methode onder inbrekers, en brengt weinig tot geen inbraakschade met zich mee.

5. Laat geen sleutels aan de binnenkant van het slot zitten. Inbrekers tikken simpelweg het raam in en maken dan het slot open. De KOZIJNEN en DEUREN van All Window geven inbrekers geen kans om een raam in te tikken.

6. Beveilig uw sloten met kerntrekbeveiliging. Een manier om in te breken is door het cilinderslot of profielcilinder te breken. Hiervoor gebruiken inbrekers een bahco of waterpomptang. Het zwakste punt van het slot is namelijk de brug waar de schroef doorheen gaat. Door de bahco heen en weer te draaien, zowel naar boven als naar beneden, kan de inbreker het slot precies in het midden breken. Wanneer dit gebeurd kan de inbreker beide gedeeltes, die los in het slot liggen, eenvoudig met een tang of schroevendraaier verwijderen. Sloten van All Window met kerntrekbeveiliging kunnen van buitenaf niet gebroken worden. Deurschilden van All Window zijn van buitenaf ook niet te verwijderen.inbraak - inbrekers - All Window

7. Zorg ervoor dat uw waardevolle spullen goed opgeborgen zijn. Plaats uw waardevolle spullen in een kluis die stevig verankerd is. Vraag uw verzekeraar om advies. Daarnaast is belangrijk dat u uw rolgordijnen of gordijnen dicht hebt gedaan. Inbrekers breken niet zomaar lukraak in bij een huis. Zij inspecteren uw huis van te voren. Door de rolgordijnen of gordijnen naar beneden of dicht te doen zorgt u ervoor dat zij niet kunnen zien wat voor spullen u in huis heeft.

Bent u geïnteresseerd geraakt in de producten van All Window? Of heeft u vragen over bepaalde inbraakmethodes en hoe All Window haar producten dit kunnen voorkomen? Kom dan gerust langs bij All Window. Wij zullen u een rondleiding geven door de showroom onder het genot van een kopje koffie of thee!

Acties en voordeel ontvangen?