19

03

Inbraakpreventie tips van All Window

In het afgelopen jaar is gemiddeld 250 keer per dag ingebroken. Er wordt vooral veel ingebroken op feestdagen. Op nieuwjaarsdag werden er meer dan 600 inbraken geregistreerd. Op de eerste kerstdag waren dat er 474 en op de tweede kerstdag 428. Inbrekers pakken het steeds slimmer aan, u moet dus ook slim zijn.

Het meeste wordt ingebroken in arme buurten, bijna 22 procent meer dan in gemiddelde buurten. Op nummer 2 staan rijke buurten hier wordt 12 procent meer ingebroken.

Zorg ervoor dat uw huis niet een makkelijk doelwit is voor inbrekers. Wees de inbrekers een stapje voor door maatregelen te nemen. Door dit te doen moeten we eerst weten hoe inbrekers te werk gaan. Bij elke inbraakmethode is er een inbraakpreventie tip.

Sleutels

inbraak methode raam - inbraakpreventie - all window


Vergeet de sloten nooit op het nachtslot te zetten, een deur die alleen op de knip staat lijkt veilig genoeg, maar is met een pasje toch makkelijk open te krijgen, de flippermethode. Pas als de sleutel omgedraaid wordt zit de deur echt op slot. U moet er ook op letten dat u geen sleutels aan de binnenzijde van sloten laat zitten. Anders kan een inbreker simpelweg een raampje intikken en zo van buitenaf de sleutel omdraaien. Een raam intikken is niet mogelijk bij kozijnen en deuren van All Window.

Wat u al helemaal niet moet doen is een adreslabel aan uw sleutel(bos) hangen, u weet niet van te voren wie uw sleutel vindt en zo wordt het de inbrekers wel heel gemakkelijk gemaakt.

Bovenverdieping

Het is erg populair bij de moderne inbreker om via de boven verdieping in te breken. Dit omdat het vaak veel makkelijker is. Veel mensen laten ramen open of hebben gewoon veel minder inbraakwerende kozijnen en/of sloten boven. Zorg dat uw huis ook op de bovenverdieping goed beveiligd is.

Maak opklimmen onmogelijk voor inbrekers, zet ladders en vuilcontainers weg. Breng geen latwerken, pergola’s en dergelijke aan waarbij een inbreker omhoog kan klimmen.

Openbreken van deur of raam

De meeste kozijnen en deuren zijn makkelijk open te breken met gebruik van een breekijzer en/of een schroevendraaier. Dit valt te voorkomen met goed hang- en sluitwerk. De kozijnen en deuren van All Window zijn onmogelijk open te breken.

Gaatjes boren in de stijl

Inbrekers kunnen een gaatje boren onder het slot van een deur of raam en zo met een ijzerdraad de sleutel omdraaien of de raamsluiting openen. Bij All Window haar kozijnen en deuren lukt dit niet.

Cilinderslot of profielcilinder breken

Hiervoor moeten inbrekers eerst de deurschilden verwijderen zodat het cilinderslot slot uitsteekt uit de deur. Voor het breken van het slot wordt vaak een zware bahco of waterpomptang gebruikt. Het zwakste punt van het slot is de brug waar de schroef doorheen gaat. Door met de bahco goed te draaien, naar beneden en naar boven kan een inbreker het cilinderslot precies in het midden breken. Dan liggen beide gedeelte los in het slot en kunnen ze eenvoudig met een tang of schroevendraaier verwijderd worden.

Gelukkig hebben wij van All Window ook hier een inbraakpreventie tip voor, sloten met kerntrekbeveiliging. Sloten met kerntrekbeveiliging kunnen van buitenaf niet gebroken worden. Deurschilden van All Window zijn van buitenaf ook niet te verwijderen.

Waardevolle spullen

Zorg dat uw waardevolle spullen niet te zien zijn vanaf buiten, hoe meer waardevolle spullen er te zien zijn hoe verleidelijker uw huis wordt om bij in te breken. Kleine waardevolle spullen (zoals goud, zilver en juwelen) kunt u opbergen in een inbraakwerende kast of kluis, zorg dat deze stevig verankerd is. De ene kluis is veiliger als de ander, vraag daarom ook uw verzekeraar om advies.

Niet thuis

Geen briefje - inbraakpreventie - All Window

Zorg ervoor dat onbekenden niet weten of je weg bent of niet. Geen briefjes op de deur met ‘ben even boodschappen doen’. Zulke berichten op uw voicemail kunnen ook gevaarlijk zijn. Hoe leuk het ook is om vrienden te laten weten dat je op vakantie gaat, zet dit NOOIT op Facebook, Niet alleen mensen die u kan vertrouwen kunnen dat lezen. Zorg dat uw huis er altijd bewoond uitziet. Als u `s avonds niet thuis bent laat dan binnen licht branden.

Sociale maatregelen

Door ook buitenhuis goed op te letten, vergroot u uw eigen veiligheid en dat van uw buren. Zorg dat uw goede contacten hebt met buren en andere buurtbewoners. Maak afspraken met uw buren om af en toe op elkaars huis te letten, laat elkaar weten wanneer je even weg bent.

Het kwetsbaarst bent u als u op vakantie bent, in de vakanties lopen veel inbrekers hun rondje om te kijken wie wel en niet thuis zijn. Help elkaar door in de vakanties de planten water te geven en de brievenbus te legen. Vraag bij vakantie of uw buren uw lichten regelmatig uit en aan willen zetten.

Inbrekers worden steeds slimmer, dus moet u dat ook worden. Probeer uzelf in de schoenen van de inbreker te plaatsen. Kijk eens naar uw eigen huis, hoe zou u binnen komen zonder een sleutel? 

Kom eens langs!

Producten van All Window beschikken over de keurmerken: SKG, KOMO en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Heeft u enige vragen over bepaalde inbraakmethodes en hoe All Window haar kozijnen en deuren dit kunnen voorkomen? Kom dan gerust eens een keer langs bij All Window voor een rondleiding in onze showroom. De koffie staat klaar!

Gerelateerde artikelen

Kunststof kozijnen Friesland
Kunststof kozijnen Almere

Acties en voordeel ontvangen?