18

04

Kozijnen van kunststof, hout of aluminium

Vroeger werden bijna alle kozijnen van hout gemaakt. Tegenwoordig zijn kozijnen ook verkrijgbaar in andere materialen, namelijk kunststof en aluminium.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn met de jaren erg in populariteit gestegen. Dit komt omdat kunststof kozijnen zeer onderhoudsarm zijn en dit terwijl kunststof kozijnen tegenwoordig de uitstraling hebben van houten kozijnen. Vroeger was dit anders en werden kunststof kozijnen alleen maar aangeschaft vanwege de praktische eigenschappen.

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat u ze nooit hoeft te schilderen. Het schoonmaken/onderhouden van kunststof kozijnen is heel simpel, elke maand schoonmaken met een vochtig doekje of spons is al voldoende. U kunt ook een schoonmaakmiddel gebruiken, maar pas dan wel op dat u geen schuurschoonmaakmiddel gebruikt, dit kan namelijk de afwerklaag beschadigen.

Normaal zijn aluminium kozijnen steviger en zijn ze meer effectief tegen inbraak. Maar bij de kunststof kozijnen van All Window is dit niet het geval, de kunststof kozijnen van All Window beschikken namelijk over de gepatenteerde ESP en GVS. Dit garandeert optimale veiligheid.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zorgen voor een klassieke uitstraling. Houten kozijnen zijn wel heel duur, dit komt omdat hout steeds meer gekapt wordt. Naast dat hout duur is, is het grote nadeel van hout dat het veel onderhoud nodig heeft. Hoet moet namelijk om de 3-5 jaar geschilderd worden. Gebruik bij het schoonmaken van houten kozijnen geen schuurschoonmaakmiddel of chloorhoudende schoonmaakmiddel, dit tast het hout aan.

Aluminium kozijnen

Aluminium is een metaal, aluminium kozijnen zijn dus al stevig uit zichzelf. Aluminium kozijnen hebben vrijwel geen onderhoud nodig, gewoon schoonmaken met een doekje is voldoende.

De meest voorkomende profielen van aluminium kozijnen zijn:

REYNAERS CP 130 SCHUIFSYSTEEM - kozijnen

REYNAERS CP 130 SCHUIFSYSTEEM

REYNAERS CS 68 PROFIEL - kozijnen

REYNAERS CS 68 PROFIEL

REYNAERS CS 38-SL (SLANK) PROFIEL - kozijnen

REYNAERS CS 38-SL (SLANK) PROFIEL

Voor meer informatie over deze profielen klik op aluminium kozijnen in de bovenstaande alinea.

Gerelateerde artikelen

Kunststof kozijnen Friesland
Kunststof kozijnen Purmerend
Kunststof kozijnen Almere

Acties en voordeel ontvangen?