25

04

Energiebespaarlening met 0% rente!

De Energiebespaarlening van het Warmtefonds is een voordelige lening waarmee je jouw huis duurzamer kunt maken. Deze lening is beschikbaar voor alle woningeigenaren, inclusief appartementen in een VvE. Hier zijn enkele belangrijke punten over de Energiebespaarlening:

  1. Doel: De Energiebespaarlening is bedoeld om je huis te verduurzamen. Je kunt kiezen uit meer dan 20 energiebesparende maatregelen, zoals HR++ glas in combinatie met kunststof kozijnen, vloerisolatie, een warmtepomp, zonnepanelen en meer.
  2. Leningbedrag: Je kunt maximaal €71.000 lenen, ongeacht je leeftijd, als je voldoende inkomen hebt. Voor een Zeer Energiezuinig Pakket+ (ZEP+) kun je zelfs tot €54.000 lenen, en voor een Nul op de Meter-woning maximaal €71.000.
  3. Rente: Als je een verzamelinkomen hebt tot €60.000, kun je maximaal €27.000 lenen tegen 0% rente. Voor hogere inkomens geldt een rente tussen 3,75% en 4,2% (peildatum 27-02-2024), afhankelijk van de looptijd van de lening. VvE’s hebben afwijkende rentetarieven.
  4. Aanvragen en afsluiten: Het aanvragen en afsluiten van de Energiebespaarlening kost niets. Er zijn geen notariskosten. Bovendien bieden sommige provincies en gemeenten kortingen op het standaardtarief.
  5. Aftrekbaarheid van rente: De rente van de Energiebespaarlening is meestal aftrekbaar bij je aangifte inkomstenbelasting, vergelijkbaar met een hypotheek.
  6. In Friesland krijg je op dit moment een korting op het standaardtarief.

Acties en voordeel ontvangen?