01

05

Subsidie aanvragen energiebesparing stopgezet

Subsidie aanvragen energiebesparing stopgezetDe subsidie regeling voor energiebesparende maatregelen is vanaf 26 april 2017 per direct stopgezet. Het heeft voor woningeigenaren dan ook geen zin meer om nog een aanvraag in te dienen. Dit laat de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) weten via haar website. De energiebespaarlenig blijft vooralsnog gewoon beschikbaar voor woningeigenaren.

Aantal subsidie aanvragen groter dan gedacht

Vanwege de vele subsidie aanvragen heeft het RVO laten weten dat het beschikbare budget van ruim 40 miljoen euro op is. Ook houdt het RVO er rekening mee dat er bij de behandeling nog subsidie aanvragen afvallen. Als u voor 26 april een aanvraag heeft ingediend, gaat het RVO bekijken of u nog in aanmerking komt. Aanvragen vanaf 26 april 2017 zullen niet meer in behandeling worden genomen.

De wettelijke termijn om een besluit te nemen over de ingediende aanvraag betreft 13 weken. Het RVO is momenteel bezig met het inzetten van extra krachten om alle aanvragen te verwerken. Hierdoor krijgen aanvragers zo snel mogelijk duidelijkheid. Het RVO uiterlijk eind juli uitsluitsel geven over de ingediende aanvragen uit april.

Vereniging van eigenaren

Voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) is een speciaal subsidiebudget beschikbaar gesteld. Hier is nog meer dan voldoende budget beschikbaar. VvE’s kunnen dus nog altijd een aanvraag indienen via de website van het RVO.

 

bron; RVO

 

 

 

Acties en voordeel ontvangen?